OVER ONS

Wie zijn wij

Onze medewerkers

Bouwbedrijf Ted Groot is een bedrijf waar de mens centraal staat. Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers een werkplek aan te bieden waar zij prettig kunnen werken in een veilige en gezonde omgeving waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. Onze medewerkers zijn immers het hart van het bedrijf en stuk voor stuk vaklieden die staan voor hun werkzaamheden. Zij denken mee in creatieve en innovatieve oplossingen en willen graag samen met u uw droom realiseren. Vakmanschap & kwaliteit zitten in ons DNA.

Visie (wat willen wij)

Kwaliteit leveren tegen een zo scherp mogelijke prijs, maar wel duurzaam en milieubewust, met oog voor de toekomst.

Maatschappelijk betrokken

Als van oudsher regionale Heerhugowaardse aannemer en in het kader van een gezonde leefstijl steunen wij zo veel mogelijk het regionale sport- & verenigingsleven. Ook tussentijdse (éénmalige) events, zoals dit jaar onder andere "De Loop voor Hoop", kunnen vaak op een bijdrage van Bouwbedrijf Ted Groot rekenen.

Locatie & werkgebied

Sinds 1980 zijn wij gevestigd op het bedrijventerrein De Zandhorst en sinds 1995 aan de Coulombstraat 8 in Heerhugowaard. Naast ons kantoor beschikken wij daar over een ruime werkplaats en opslagterrein. Hier worden onder andere diverse grote en kleine prefab bouwelementen en kozijnen vervaardigd. Sommige werken, met name dakopbouwen, worden hier als bouwpakket voorbereid met als resultaat dat bijvoorbeeld een dakopbouw in één dag glas- en waterdicht kan worden geplaatst.

Ons werkgebied bestrijkt Noord-Holland, en gedeeltelijk de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Verspreid over deze provincies getuigen talloze projecten van ons veelzijdige aanbod, zie hiervoor ook de gedeelten over Wonen, Werken en Ontwikkelen op onze website.

Duurzaam

Wij als Bouwbedrijf Ted Groot hebben respect voor onze leefomgeving. We kiezen zoveel mogelijk voor het werken met duurzame materialen. We blijven op de hoogte van de nieuwste bouwtechnieken (onder andere luchtdicht bouwen) en brengen deze nieuwe technieken, indien van toepassing, in de praktijk.

Historie

Ted wilde van kinds af aan bouwer worden en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Als jochie van 15 jaar ging hij werken bij zijn oom in Spanbroek en bijleren in de avonduren. Overdag werken in West Friesland en 3 avonden naar school in Alkmaar. Want Ted wilden toen bouwleraar worden, best zwaar

Later ging de focus van leraar over naar bouwondernemer. Ook ‘s avonds weer leren om zo alle vereiste vestigingspapieren te halen. In november 1977 startte Ted samen met zijn broer een bouwbedrijf genaamd Cor en Ted Groot. Na drie jaar gingen de twee broers ieder hun eigen weg.

Op 1 november 1980 begon Ted het Bouwbedrijf Ted Groot .....  lees meer over onze historie

Bij de start van Bouwbedrijf Ted Groot in 1980 heeft een bureau een logo ontworpen. Dit bestond uit diverse werkers in een kapconstructie. Ons huidige logo is omstreeks 1990 ontworpen door Ted zelf. Het beeld ons werk uit in zijn puurste vorm:

De zwarte lijn om het logo geeft de plaats van ons werk aan. De bouwplaats is altijd een afgebakend gebied. Ook bouwtekeningen zijn altijd voorzien van kantlijnen. Ons werk is altijd het verplaatsen van materiaal of elementen, netjes volgens ontwerp. De kleuren blauw, rood en geel zijn oer kleuren. Zo zijn ook de driehoeks-vormen de oerbasis voor alle bouwwerken. Al vanaf dat de mens bouwwerken maakt moest hij opboksen tegen regen, wind en vooral de zwaartekracht.  Door de driehoeksvorm, welke al duizenden jaren voorkomt in alle bouwwerken zoals bogen, steunberen en in constructies, blijven bouwwerken overeind.

Belangenverenigingen, lidmaatschappen & certificaten

bouwend nederland

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland stimuleert de ontwikkeling van onze branche en ondersteunt aannemers-bedrijven bij een professionele bedrijfsvoering. Als lid van deze vereniging beschikken wij over alle kennis en instrumenten om kwaliteit en service op hoog niveau te bieden.

logo_bkhh

Bedrijfskring Heerhugowaard

De Bedrijfskring Heerhugowaard is een van de grotere verenigingen van ondernemers in Noord-Holland-Noord. De Bedrijfskring heeft als doel in onderlinge samenwerking met partners en leden de gemeenschappelijke, economische en sociale belangen van de leden te behartigen.

doesgoed

Doesgoed

Doesgoed motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving.​ Wij verbinden de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’ en maken zo onze regio een stukje mooier en haar bewoners gelukkiger.

logo BG 2009 positief

Bouwgarant

Wij zijn aangesloten bij BouwGarant, het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Dit biedt voor onze klanten duidelijkheid, extra garanties en zekerheden. BouwGarant toetst periodiek de aangesloten bedrijven op kwaliteit, vakmanschap, vakkennis en verzekeringen.

Woningborg_logo

Woningborg

Wij zijn aangesloten bij Woningborg. De Woningborg groep verstrekt waarborg-certificaten aan kopers van nieuwbouw-woningen en geeft technisch, financieel en juridisch advies op het gebied van de woning-bouw. De doelstelling van woningborg is het bevorderen van het vertrouwen tussen koper en ondernemer, het verschaffen van waarborgen en het aanbieden van oplossingen wanneer er iets mis gaat. Wanneer een bouwplan is aangemeld bij Woningborg betekent dit voor de koper in dat plan dat de woning wordt gebouwd door een betrouwbare aannemer, zowel op bouwtechnisch als op financieel vlak.

FSC76FcYu

FSC®

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelings-organisaties.

Lees verder op onze pagina actueel voor meer informatie over het certificeringstraject ISO 9001 en VCA**.

Leerbedrijf

Bouwbedrijf Ted Groot is een erkend leerbedrijf op MBO-niveau voor zowel de BBL- als BOL opleidingen. Ook leerlingen op HBO-niveau kunnen bij ons hun stage lopen.

Als erkend leerbedrijf hebben wij een aantal leermeesters en praktijkbegeleiders in dienst die regelmatig een nascholingscursus volgen. Uiteraard zijn al onze medewerkers in staat om hun vakkennis op gedegen en enthousiaste wijze over te brengen op de leerlingen en stagiaires.

Wij hebben regelmatig contact en overleg met het Espeq, het Horizon College en Inholland over de voortgang van de leerlingen en stagiaires.

Documenten & certificaten (downloads)

Bedrijfsdocumenten

 • Kamer van Koophandel

 • Verklaring loonbelasting

 • Beleidsverklaring

Voorwaarden

 • Covo 2010 (consumentenvoorwaarden verbouwingen 2010) bestemd voor particuliere opdrachtgevers (consumenten)

 • AVA 2013 herzien december 2014

Certificaten

 • Bouwend Nederland

 • Bouwgarant

 • SBB erkend leerbedrijf

 • FSC

 • VCA** 2017/6.0

 • NEN-EN-ISO 9001:2015

Meer weten of kennis maken?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!

Scroll naar boven