Bouwbedrijf Ted Groot:  het ontstaan en het begin

Ted wilde van kinds af aan bouwer worden en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Als jochie van 15 jaar ging hij werken bij zijn oom in Spanbroek en bijleren in de avonduren. Overdag werken in West Friesland en 3 avonden naar school in Alkmaar. Want Ted wilden toen bouwleraar worden, best zwaar.

Later ging de focus van leraar over naar bouwondernemer. Ook ‘s avonds weer leren om zo alle vereiste vestigingspapieren te halen. In november 1977 startte Ted samen met zijn broer een bouwbedrijf genaamd Cor en Ted Groot. Na drie jaar gingen de twee broers ieder hun eigen weg.

Op 1 november 1980 begon Ted het Bouwbedrijf Ted Groot met assistentie van Joke (zijn echtgenote) voor de administratie. 1981 Was meteen een goed jaar. Dit mede door de eigen ontwikkeling van een woning op de plaats van een schuur aan de van Veenweg te Heerhugowaard.

In de begin jaren 80 deed zich echter ook de eerste grote crisis na de oorlog voor. In 1982 was er bijna geen werk maar vanaf 1983 ging het weer beter in de bouw. Per jaar kwam er meer werk en collega´s bij. Ook de projectontwikkeling startte weer op met o.a. één woning in Heerhugowaard Noord en vier woningen in Heerhugowaard centrum. De werkplaats met kantoor aan de Pascalstraat werd te klein. In 1994 kocht Ted grond aan de Coulombstraat voor een werkplaats met kantoor, onze huidige thuishaven.  Op 1 november 1995 was de feestelijke opening van het nieuwe kantoor en werkplaats.

Voor de bouwopdrachten in de Finix locaties vielen de kleine bouwbedrijven buiten de boot. Samen met nog acht aannemers werd in 1997 de Bouw Combinatie Heerhugowaard (BCH) opgericht. Inmiddels zijn er meer dan 800 woningen gebouwd door BCH. Ook nu 2018 bouwen we weer met de BCH.

Het bouwbedrijf groeide ondertussen gestaag door door het in opdracht bouwen van woningen, villa´s en bedrijfsgebouwen en de eigen ontwikkeling. In  2010 werkten er ± 30 mensen bij Bouwbedrijf Ted Groot. Toen kwam de grote crisis van 2011 tot 2015. Wij moesten  afscheid nemen van meer dan de helft van onze collega´s, een zeer pijnlijk proces. In het jaar 2013 was er weer een klein positief resultaat en het bouwbedrijf  was weer onder controle.

Het was Ted wel duidelijk geworden dat voor het overdragen van zijn taken en de continuïteit  een extern iemand aangetrokken moest worden. In 2014 werd daarom Aannemersbedrijf de Combi Heerhugowaard overgenomen. Ted zal per 2018 terug treden en Peter Konijn heeft nu de algemene leiding op zich genomen. Peter zal met behulp van het gehele team Bouwbedrijf Ted Groot vernieuwen maar daarbij de vertrouwde kwaliteit en sfeer handhaven.

Wij zijn klaar voor de nieuwe toekomst en voor u een toegevoegde waarde

Scroll naar boven