072 57 17 408 | info@tedgroot.nl        

separator-veloop-400

Resultaten

Opgeleverd

30 oktober 2020
Tags:

Eind oktober 2020 hebben wij deze mooie eigentijdse villa in het plan Broekhorn in Heerhugowaard opgeleverd.

Bezoek deze pagina

Opgeleverd

20 maart 2020
Tags:

Medio maart 2020 opgeleverd, deze mooie eigentijdse villa in het plan Broekhorn in Heerhugowaard.

 

Bezoek deze pagina

Opgeleverd

26 november 2019
Tags:

Eind november 2019 hebben wij deze mooie eigentijdse woning in Heiloo opgeleverd.

Bezoek deze pagina

Nieuwbouw moderne villa plan Broekhorn Heerhugowaard (II)

22 november 2019
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw moderne villa plan Broekhorn Heerhugowaard (I)

21 november 2019
Tags: ,

 

 

 

Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Bergen (NH) IV

1 maart 2019
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Bergen (NH) III

21 juni 2018
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Schagen

31 december 2013
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Bergen (NH) I

31 december 2006
Tags: ,

Eerst moet je door de gang en rechtsaf een brede trap op voordat je de hoger gelegen woonkamer binnenkomt. Hier biedt een grote glazen pui een weids uitzicht op de landerijen en de duinen. De bibliotheek, bereikbaar via de woonkamer, is een meer intieme ruimte, waar het licht vanuit twee hoge ramen naar binnen valt en waar je door een klein raam, precies op zithoogte, als door een vizier naar het verre landschap kunt kijken. In de eetkamer, die via de trap in open verbinding staat met de woonkamer, bevindt zich voor de lange eettafel op zichthoogte een spleetraam van ongeveer drie meter lang, die het uitzicht op de duinrand omlijst. De werk- en biljartkamer heeft een erker met een werktafel met uitzicht op de tuin.

De gevel aan de noordzijde van deze kamer is gesloten, op twee lage ronde ramen na, die onderdeel uitmaken van de haardpartij. In de ouderslaapkamer op de verdieping zit eenzelfde spleetraam als in de eetkamer, maar nu op lighoogte: als je je hoofd op het kussen legt, heb je hier prachtig uitzicht. Aan de buitenkant is goed te zien dat het huis uit een aantal verschillende volumes bestaat, die afwisselend naar voren en naar achter liggen en afwisselend met hout en zink bekleed zijn. De volumes van de woonkamer en de werkkamer zijn met zink bekleed. Ook de twee schoorstenen, die naar boven toe breed uitlopen, zijn uitgevoerd in zink.

De overige volumes zijn met hout bekleed en lopen, net als de schoorstenen, naar boven toe steeds breder uit. Deze opvallende, omgekeerde piramidale vorm ontstaat doordat de houten planken per laag meer naar buiten steken. Deze houtconstructie zorgt ervoor dat elke plank direct zijn eigen regenwater afvoert en het water niet naar de onderkant van de gevel stroomt. De entree aan de noordzijde is geplaatst in een opvallend torenachtig volume, dat zich eveneens naar boven toe verbreed. De entreehal bevindt zich tussen twee contrapiramidale vormen in, waardoor een ruimte ontstaat die beneden breed is en naar boven toe steeds smaller wordt.

Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Heerhugowaard

31 december 1995
Tags: ,
Bezoek deze pagina
Scroll naar top