072 57 17 408 | info@tedgroot.nl        

separator-veloop-400

Resultaten

Nieuwbouw villa Bergen (NH) IV

1 maart 2019
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Verbouw luxe woning Bergen (NH)

29 augustus 2018
Tags: ,

De nieuwe eigenaren wilden op de begane grond graag een open plattegrond. Om dit mogelijk te maken zijn een slaapkamer en badkamer, die tussen de keuken en woonkamer lagen, gesloopt. Hiervoor waren constructieve aanpassingen noodzakelijk. Zo ontstond een lichte en ruime woonkamer met een open keuken waar overal zicht is op de idyllische omgeving. De open keuken is voorzien van een nieuwe keukeninrichting. Oorspronkelijke elementen, zoals een haardpartij, het balkenplafond en de afwerking, zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. Op de eerste verdieping waren minder aanpassingen nodig. Hier is een slaapkamer bij de bestaande badkamer gevoegd omdat de badkamer te klein was. De nieuwe vergrote badkamer is in het geheel opnieuw ingericht met nieuwe tegels en sanitaire toestellen. Dit geldt ook voor het bestaande toilet en de badkamer op de begane grond. Omdat verschillende kamers op de eerste verdieping klein toonden is voorgesteld om de bestaande rechte plafonds te slopen waardoor de kamers hoogte kregen en optisch groter leken. Extra voordeel was dat de bestaande kap weer meer in het zicht kwam. Tijdens de sloopfase bleek dat de rieten kap in zijn geheel niet geïsoleerd was. Deze is nageïsoleerd. In de grote slaapkamer is een op maat gemaakte kastenwand geplaatst. Omdat veel raamkozijnen aangetast waren en voorzien van enkelglas zijn alle raamkozijnen vervangen en voorzien van isolatieglas en kierdichting. Er is geprobeerd om de oorspronkelijke details zo veel mogelijk te behouden. Wel is er voor gekozen om een iets minder drukke roedeverdeling bij de raamkozijnen toe te passen. Daarnaast is er ter plaatse van de keuken een nieuw deurkozijn met dubbele deuren geplaatst die uitkomt op een terras.
Omdat de nieuwe eigenaren graag strakke en vlakke wanden wilden zijn alle binnenwanden die voorzien waren van een grove sierpleister vlak gestukadoord. Ook de bestaande elektra-installatie is bijna in zijn geheel aangepast.
Door met respect voor het bestaande te verbouwen toont de villa aan de buitenzijde nog steeds authentiek met zijn rieten kap en kozijnen met roedeverdeling maar heeft deze nu betere thermische eigenschappen en voldoet de binnenzijde aan de hedendaagse wensen van de nieuwe eigenaren

Bezoek deze pagina

Verbouw luxe (vakantie)woning Bergen aan Zee

29 augustus 2018
Tags: ,

De huidige staat en indeling voldeed niet aan de wens van de opdrachtgever. Daarnaast was de villa matig onderhouden.

Eén van de wensen was om een betere toegang tot de grote achtertuin vanuit de woonkamer te realiseren. Door een bestaand kozijn in de achtergevel te vergroten en te voorzien van dubbele openslaande deuren is dit mogelijk gemaakt. Daarnaast is de grote schouw in de woonkamer vervangen door een eenvoudig vormgegeven haard, die minder aanwezig is.

Aan de buitenzijde is daar waar nodig onderhoud uitgevoerd.

De bestaande dakkapellen waren slecht en zijn vervangen door nieuwe, goed geïsoleerde, dakkapellen met een plat dak waardoor er inwendig meer ruimte ontstaat.

Aan de binnenzijde is de villa bijna in zijn geheel gerenoveerd. Wanden en plafonds zijn voorzien van nieuw stucwerk. Vloeren zijn voorzien van een nieuw houten parket of vloertegels. En alles is geschilderd in een nieuw fris kleurenschema. Ook is de bestaande elektra-installatie aangepast en uitgebreid en zijn de “moderne” binnendeuren vervangen door paneeldeuren.

Om verschillende ruimten optisch groter te laten lijken zijn waar mogelijk de rechte plafonds verwijderd waardoor de oorspronkelijke kapvorm weer in het zicht is gekomen.

De badkamer op de begane grond is voorzien van nieuw sanitair en tegelwerk.

Op de verdieping is een slaapkamer opgeofferd om een ruime badkamer te creëren. De bestaande, kleine, badkamer is omgebouwd tot een apart toilet.

Door de aanpassingen is een ruime en lichte villa ontstaan die voldoet aan de hedendaagse wensen van de opdrachtgever zonder dat zijn authentieke karakter verloren is gegaan.

Bezoek deze pagina

Aanbouw atelier Bergen (NH)

29 augustus 2018
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Bergen (NH) III

21 juni 2018
Tags: ,
Bezoek deze pagina

Nieuwbouw villa Bergen (NH) I

31 december 2006
Tags: ,

Eerst moet je door de gang en rechtsaf een brede trap op voordat je de hoger gelegen woonkamer binnenkomt. Hier biedt een grote glazen pui een weids uitzicht op de landerijen en de duinen. De bibliotheek, bereikbaar via de woonkamer, is een meer intieme ruimte, waar het licht vanuit twee hoge ramen naar binnen valt en waar je door een klein raam, precies op zithoogte, als door een vizier naar het verre landschap kunt kijken. In de eetkamer, die via de trap in open verbinding staat met de woonkamer, bevindt zich voor de lange eettafel op zichthoogte een spleetraam van ongeveer drie meter lang, die het uitzicht op de duinrand omlijst. De werk- en biljartkamer heeft een erker met een werktafel met uitzicht op de tuin.

De gevel aan de noordzijde van deze kamer is gesloten, op twee lage ronde ramen na, die onderdeel uitmaken van de haardpartij. In de ouderslaapkamer op de verdieping zit eenzelfde spleetraam als in de eetkamer, maar nu op lighoogte: als je je hoofd op het kussen legt, heb je hier prachtig uitzicht. Aan de buitenkant is goed te zien dat het huis uit een aantal verschillende volumes bestaat, die afwisselend naar voren en naar achter liggen en afwisselend met hout en zink bekleed zijn. De volumes van de woonkamer en de werkkamer zijn met zink bekleed. Ook de twee schoorstenen, die naar boven toe breed uitlopen, zijn uitgevoerd in zink.

De overige volumes zijn met hout bekleed en lopen, net als de schoorstenen, naar boven toe steeds breder uit. Deze opvallende, omgekeerde piramidale vorm ontstaat doordat de houten planken per laag meer naar buiten steken. Deze houtconstructie zorgt ervoor dat elke plank direct zijn eigen regenwater afvoert en het water niet naar de onderkant van de gevel stroomt. De entree aan de noordzijde is geplaatst in een opvallend torenachtig volume, dat zich eveneens naar boven toe verbreed. De entreehal bevindt zich tussen twee contrapiramidale vormen in, waardoor een ruimte ontstaat die beneden breed is en naar boven toe steeds smaller wordt.

Bezoek deze pagina
Scroll naar top