adres ted groot
Nieuwbouw Verbouw Bedrijfspanden Villa's Dakopbouwen Bouw Combinatie Heerhugowaard
Woningbouw Utiliteitsbouw Verbouw Dakopbouwen Onderhoud en Renovatie Projectontwikkeling Service en Garantie
Uitbreiding en modernisering LIDL te Alkmaar Verbouw Woongebouw in Landsmeer Nieuwbouw Garage en Keerwanden te Aerdenhout Aanbouw en Interne Verbouwing van een woonhuis te Amstelveen Dakopbouw met Dakterras Blasiusstraat te Amsterdam Nieuwbouw/Herstel Units aan de Otterkoog te Alkmaar Nieuwbouw Bedrijfspand te Alkmaar Nieuwbouw Woonhuis te Landsmeer
Bouwgarant Bouwcombinatie HHW Woningborg Erkend leerbedrijf Vacatures
Ter Braaklaan

<< TerugNieuwbouw woonhuis in Haarlem


Het ontwerp voor dit woonhuis is mede bepaald door de relatief kleine omvang van het kavel, terwijl het huis vrij groot is. De opdrachtgevers wilden een nieuw huis laten bouwen dat op de begane grond bewoond kon worden. De trapeziumvormige hoofdvorm van het woonhuis, gebouwd op een afgesplitst perceel in de achtertuin van hun oude huis, komt voort uit de maximale bebouwingsmogelijkheden van het kavel.
De karakteristieke steile kap van zink, die heel laag aan de voorkant begint, zorgt ervoor dat het woonhuis vanaf de straat heel onaanzienlijk lijkt. De situatie vroeg hierom: het lag hier niet voor de hand om een heel prominente voorgevel te maken, omdat er aan de straatkant mooie, grote bomen staan. Ook de afwisseling van vlakken van wit pleisterwerk en rood baksteen in de buitengevel zorgt ervoor dat het huis kleiner lijkt en beter aansluit bij de buurpanden. Het kleuronderscheid loopt door in de terracotta dakoverstekken.
Van binnen oogt het huis als een grote schuur. De hoge en steile kap is helemaal in het zicht gehouden. Op de begane grond liggen de woonkamer, de keuken, de slaapkamer en een badkamer. De wanden van deze afzonderlijke kamers zijn allemaal losgemaakt van het dak.
Op de eerste verdieping bevinden zich twee logeerkamers en een badkamer voor de kinderen, die in Nieuw-Zeeland wonen. Als een soort Nieuw-Zeelands, houten strandhuisje is de badkamer onder de grote kap gezet. Door een raampje kunnen de logés vanaf hier naar het woongedeelte beneden kijken. De trap in de woonkamer loopt achter de open haard langs en vormt samen met die open haard – die het centrum van het huis vormt en waaromheen de zitplaatsen gegroepeerd zijn – een soort theater.

Architect: Soeters van Eldonk   


 

 

  

 

  
 

 

 

  

 

 

 

 

Onze projecten
Projecten door Bouwbedrijf Ted Groot BV uitgevoerd/in uitvoering.
Ons adres
Bouwbedrijf Ted Groot BV
Coulombstraat 8
1704SP Heerhugowaard
T: 072-5717408
M: info@tedgroot.nl

Espeq Woningborg Bouw garant Bouwend Nederland